Λειτουργίες και Συμπεριφορές των θεσμών στην Ελλάδα.

Λ

Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ που μας ακούγετε και που μας διαβάζετε από το διαδίκτυο. Αντιληφθήκατε ότι εμείς ως νέα πολιτική παράταξη και ως νέο πολιτικό κόμμα ‘’Βιώσιμο Κράτος’’ δεν ήμαστε ίδιοι με τα άλλα πολιτικά κόμματα και μορφώματα.
Διαφέρουμε διότι εμείς δεν κάναμε το νέο κόμμα ‘’Βιώσιμο Κράτος ως πολιτική κονσέρβα, αλλά δημιουργήθηκε και δημιουργείται μετά από συνεχή έρευνα – μελέτη – σχεδιασμό επί της σκληρής Ελληνικής πραγματικότητας, από τις διαχρονικές ανάγκες και επιθυμίες του Ελληνικού Λαού, με συγκριτικά στοιχεία αληθείας του παρελθόντος και του παρόντος.
Οι θεσμοί της Ελλάδας ως βάθρα του πολιτικού συστήματος της Ελλάδος είναι : η προεδρεία της δημοκρατίας με τον εκάστοτε πρόεδρο της δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός της Ελλάδος και το Ελληνικό κοινοβούλιο ως κεφαλή του πολιτικού συστήματος της Ελλάδος.
Συχνά – πυκνά διάφοροι εξωθεσμικοί παράγοντες, ως παραπολιτικοί, αναφέρονται σε εκβιασμούς των παραπάνω θεσμών και είναι ως γεγονός γνωστό σε όλους.
Εμείς ως νέα πολιτική παράταξη και νέο πολιτικό κόμμα προβληματιζόμαστε για το πώς εκβιάζονται οι θεσμοί της Ελλάδος όταν εκβιάζονται και αν ως πολιτικό σύστημα έχει ασφαλιστικές δικλίδες αποφυγής και προστασίας από εκβιασμούς.
Κρίνουμε τα γεγονότα εκ του αποτελέσματος, διότι στους χώρους των αποφάσεων λειτουργίας των θεσμών επικρατεί πλήρης μυστικότητα.
Επικρατεί η άποψη ότι οι Ελληνικοί θεσμοί , οι ‘Έλληνες πολιτικοί εκβιάζονται από τους ισχυρούς, από τα εγχώρια και ξένα λόμπι.
Γιατί όμως εκβιάζονται και από ποιους εκβιάζονται δεν ομολογούν δημόσια. Αυτό το γιατί προσπαθούμε να προσεγγίσουμε μελετώντας τον τρόπο λειτουργίας των θεσμών.
Μετά την μεταπολίτευση, το πολιτικό σύστημα καθιερώθηκε ως πρωθυπουργικό πολίτευμα και κατάντησε άκρως πρωθυπουργικό, πλήρες δικτατορικό.
Ο πρωθυπουργός επιλέγει και εκλέγει τον πρόεδρο της δημοκρατίας καθιστάμενο αναρμόδιο ως διακοσμητικό στοιχείο.
Στο Ελληνικό κοινοβούλιο οι νόμοι επιβάλλονται από τον πρωθυπουργό. Έγινε καθεστώς ότι όποιος βουλευτής του πρωθυπουργικού κόμματος δεν ψηφίσει τον επιβαλλόμενο από τον πρωθυπουργό νόμο , διαγράφεται από το κόμμα.
Κανονική ; ή έκτροπη η διαδικασία, ο πρωθυπουργός υποχείριο των βουλευτών; ή οι βουλευτές υποχείριο του πρωθυπουργού; πού βρίσκεται η δημοκρατία και πού βρίσκεται η δικτατορία; Και ποιος είναι ο ρυθμιστής του πολιτεύματος της Ελλάδος ;
Επανερχόμενοι στο θέμα του εκβιασμού , μήπως προκαλείται ο κάθε εκβιασμός από το ίδιο πολιτικό σύστημα της Ελλάδος και οι ξένοι το επικαλούνται ;
Το Ελληνικό κοινοβούλιο είναι θεσμός νομοθετικού περιεχομένου; Πως νομοθετεί ; ελεύθερα ; ή υπό προδιαγραμμένη πίεση εκβιασμού από την πρωθυπουργική ή κομματική φατρία;
Η πλούσια Ελληνική παράδοση διαχρονικά διδάσκει : Φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό φοβάται τον Γιάννη.
Αυτό το σύνδρομο του πολιτικού ελεύθερου άκρατου ανταγωνισμού, εκβιασμού, λογοκρισίας, δημαγωγίας, προπαγάνδας στο σύνολο του πολιτικού συστήματος και του Ελληνικού Λαού, συντηρεί την διαπλοκή, την διαφθορά, την τρομοκρατία, την συνεχώς αυξανόμενη εγκληματικότητα, μηδενίζοντας κάθε έννοια κοινοβουλευτισμού στην Ελλάδα, χαρακτηριζόμενο λίαν επιεικώς ως ανδρείκελο στο σύνολό του.
Μια πολιτική κριτική πρέπει να συνοδεύεται και από εμπειρικές προτάσεις αναδιοργάνωσης του κοινοβουλευτισμού στην Ελλάδα.
Από τις πολλές προτάσεις που μπορούν να κυκλοφορήσουν δημόσια διαλέγουμε δύο μεθόδους.
Μια πρώτη άποψη είναι ο νέος πρωθυπουργός να κηρύξει δημοψήφισμα για εκλογή προέδρου της δημοκρατίας από τον Ελληνικό Λαό.
Αμέσως ο δικηγόρος του διαβόλου κράζει : Αμέσως μετά τις εκλογές ο νέος πρωθυπουργός, θα είναι φορτωμένος – πνιγμένος – μπλοκαρισμένος από παράγοντες που περιμένουν στην γωνία για άμεσες λύσεις από τον πρωθυπουργό.
Εμείς ως νέα πολιτική παράταξη και νέο πολιτικό κόμμα ‘’Βιώσιμο Κράτος’’ ως απάντηση άμεσης επίλυσης των προβλημάτων των σφετεριστών της εκάστοτε Ελληνικής εξουσίας σας πληροφορούμε ότι στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, θα παραπέμπονται όλοι αυτοί οι σφετεριστές της εκάστοτε Ελληνικής εξουσίας στο Ελληνικό κοινοβούλιο ως πλέον αρμόδιο. Ο νέος πρωθυπουργός και ο νέος πρόεδρος της δημοκρατίας δεν θα καπελώνουν το Ελληνικό κοινοβούλιο, αλλά θα έχουν τον ρόλο του συντονιστή στο όλο πολιτικό σύστημα. Τέρμα στις αρχηγίες – στις πρωθυπουργίες – στις Προεδρίες και διευθυντελίκια που επικαλούνται το αλάθητο του Πάπα και καταλήγουν σε αυθαιρεσίες και δικτατορίες οι οποίες κατέστρεψαν την Ελλάδα, τους Έλληνες, τον Ελληνισμό.
Η δεύτερη άποψη είναι για να ξεκινήσει η αναδόμηση του κοινοβουλευτισμού πρώτα πρέπει να αποκτήσει ο κάθε θεσμός το αυτεξούσιο, γεγονός που επιτυγχάνεται μόνο με μια σειρά δημοψηφισμάτων. Όχι απλά δημοψηφίσματα για πλάκα όπως στις 5-7- 2015 αλλά αδιάσειστα και όχι μόνο για τους θεσμούς αλλά για όλα τα συσσωρευμένα αδιέξοδα της Ελληνικής πολιτείας και του Ελληνικού Λαού.
Το επικρατούν πολιτικό σύστημα της Ελλάδος όχι ότι δεν μπορεί αλλά δεν θέλει, διότι το ίδιο πολιτικό σύστημα της Ελλάδος είναι σε μόνιμο αδιέξοδο.
Όταν ο πρωθυπουργός της Ελλάδος και ολόκληρο το πολιτικό σύστημα της Ελλάδος επιβαρύνεται θανάσιμα με αποχή του εκλογικού σώματος από τις εκλογικές διαδικασίες 60%, ολόκληρος ο πολιτικός περίγυρος εγχώριος και ξένος τους απορρίπτει και όχι μόνο, αλλά τους περιγελούν, τους περιπαίζουν εκβιάζοντας ασύστολα αυξάνοντας τα πολιτικά αδιέξοδα στην Ελληνική πολιτεία.
Με αυτόν μετά-νεότερο κοινοβουλευτισμό της Ελλάδος, της καμουφλαρισμένης μέγιστης αυθαιρεσίας, η Ελλάδα, οι Έλληνες και ο Ελληνισμός δεν περιμένουν τίποτα, άλλωστε το απέδειξαν με το μεγάλο ποσοστό αποχής από τις εκλογικές διαδικασίες 60% αποχή.
Το μόνο που απέμεινε είναι η διαρκής ενημέρωση του Ελληνικού Λαού, προς νέα συσπείρωση και νέα δικτύωση στην βάση της συλλογικότητας και της αμοιβαίας εμπιστοσύνης έξω και μακριά από το τρισάθλιο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα της Ελλάδος.

Ο Συγγραφέας

Stefanos Zintovas

Add Comment

Από Stefanos Zintovas
YouTube