ΨΑΧΝΩ – ΕΡΕΥΝΩ – ΣΥΓΚΡΙΝΩ ΝΟ 2

Ψ

Ψάχνω, τι ; πως; Γιατί ;
Ψάχνω επειδή αμφισβητώ. Αμφισβητώ αν έχουμε ίχνος δημοκρατίας στην Ελλάδα, στην χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία προ Χριστού.
Ένα εύλογο ερώτημα για όσους προβληματίζονται : Η δημοκρατία μέσα στο χρόνο από γεννήσεως αυτής και η σημερινή σκληρή Ελληνική πραγματικότητα. Για να μη χαθούμε μέσα στο χρόνο ψάχνουμε την Δημοκρατία της μετά-νεότερης Ελλάδας από τον μεσοπόλεμο μέχρι σήμερα.
Δημοκρατία κράζει ο δεξιός, δημοκρατία φωνασκεί ο αριστερός, δημοκρατία λέγουν οι προύχοντες, δημοκρατία εκφράζουν οι φτωχοί και πάει λέγοντας φθόγγοι πηγαίνουν και έρχονται στον αέρα χωρίς νόημα χωρίς περιεχόμενο.
Ψάχνουμε την δημοκρατία σε αυτούς που διαχειρίζονται πολλά δημόσια πράγματα και ψάχνουμε την δημοκρατία σε αυτούς που δεν έχουν τίποτα δημόσιο να διαχειριστούν.
Ψάχνουμε την δημοκρατία σε αυτούς που διαχειρίζονται και ελέγχουν πολλούς δημόσιους φυσικούς πόρους της Ελλάδος.
Η δημοκρατία εκφράζεται προς τον Ελληνικό Λαό και εφαρμόζεται στον Ελληνικό Λαό από τους πολιτικούς , από τα πολιτικά κόμματα, από τα πολιτικά συστήματα από την νομενκλατούρα της Ελλάδος και ατομικά από κάθε έλληνα πολίτη.
Γέμισε ο τόπος από πολιτικά οράματα χωρίς βάσεις δεδομένων εφαρμογής στην σκληρή Ελληνική πραγματικότητα.
Ρωτήσαμε τους προύχοντες τι δημοκρατία έχουμε στην Ελλάδα και πήραμε την απάντηση: Έχουμε μια διευρυμένη δημοκρατία με επικυρίαρχο τον αφέντη.
Ρωτήσαμε τους πάσχοντες έλληνες αν έχουμε δημοκρατία στην Ελλάδα και τι δημοκρατία έχουμε. Πήραμε την απάντηση : Η δημοκρατία σε μας είναι άγνωστη ως ανύπαρκτη, αντίθετα βιώνουμε μια άχρωμη σκληρή δικτατορία του Ελληνικού παρακράτους και του διαχρονικού Ελληνικού κατεστημένου.
Η δημοκρατία εκφράζεται από τους πολιτικούς , αλλά κανένας πολιτικός δεν έγραψε για την πολιτική που εφήρμοσε και εφαρμόζει, δεν είναι τυχαία γεγονότα.
Εμείς ως νέα πολιτική παράταξη και νέο πολιτικό κόμμα ‘’βιώσιμο Κράτος’’ που γράψαμε και γράφουμε για την πολιτική και τη δημοκρατία μας θεωρούν αιρετικούς και είμαστε αποκλεισμένοι από τα μαζικά μέσα ενημέρωσης, εκτός από το διαδίκτυο το μας φιλοξενεί ανελλιπώς.
Εμείς ως νέα πολιτική παράταξη και ως νέο κόμμα ‘’Βιώσιμο Κράτος’’ για ακούμε λιγότερα σχόλια περί πολιτικής και δημοκρατίας και να είμαστε στο σωστό δρόμο προς την δημοκρατία , επιλέξαμε τα συγκριτικά στοιχεία αληθείας του παρελθόντος και του παρόντος προς το καλύτερο προς το ανώτερο για τον Ελληνικό Λαό και όχι μονομερώς για την εξουσία η οποία πάντα θησαυρίζει καταστρέφοντας κάθε όραμα περί δημοκρατίας.
Από τις πολιτισμικές καταβολές των Ελλήνων ο Άγιος Μάξιμος Ομολογητής κατέγραψε ως εξής την δημοκρατία : Η υπερέχουσα εξουσία για θεωρείται και να είναι νόμιμη – δίκαιη θα πρέπει να κωλύει την άδικο ορμή του δυνατότερου στο πανάρχαιο σύστημα δύναμης και αδυναμίας και όχι να μεριμνά για τον για τον δυνατότερο, διότι μόνο το κωλύει συνιστά κοινωνία, συνιστά δημοκρατία.

Ο Συγγραφέας

Stefanos Zintovas

Add Comment

Από Stefanos Zintovas
YouTube