ΟΛΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ – ΟΛΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ

Ο

Ξεκινώντας με το ερώτημα γιατί να ιδρύσουμε νέο κόμμα έχοντας ως βασικό αίτιο και έμβλημα την αποχή ;
Είναι πολλοί οι λόγοι για την ίδρυση νέου πολιτικού φορέα εμπεριέχοντας τον όρο αποχή ως έμβλημα. Κάθε ψηφοφόρος που απείχε από τις εκλογικές διαδικασίες, με την πράξη της αποχής δίδει αξία στην προσωπική του πολιτική επιλογή.
Πρέπει να γνωρίζουν οι απέχοντες από τις εκλογικές διαδικασίες ότι η αποχή είναι πολιτική πράξη και ότι ήρωας είναι ένας απλός άνθρωπος που λέει ΟΧΙ στο ταριχευμένο Ελληνικό κατεστημένο.
Κάθε ψηφοφόρος της αποχής από τις εκλογικές διαδικασίες, θα πρέπει να δώσει νόημα στην πράξη της αποχής και εμπιστοσύνη στον συνάνθρωπό του παράλληλα να συνυπάρχει με άλλους συνανθρώπους με ασφαλιστικές δικλίδες ασφαλείας.
Μέχρις εδώ δώσαμε μία απάντηση , μία ερμηνεία για το γιατί ; και το πώς ;
Από την στιγμή που η αποχή από τις εκλογικές διαδικασίες έλαβε μεγάλες διαστάσεις κατά επανάληψη αγγίζοντας το ποσοστό 50%, μέχρι την στιγμή πάρει σάρκα και οστά το όραμα ιδρύσεως νέου πολιτικού φορέα με αίτιο και έμβλημα την αποχή, το χάος είναι πολύ μεγάλο.
Εμείς ερευνώντας και γνωρίζοντας ότι όλα τα γεγονότα ξεκινάνε από μειοψηφίες , τολμούμε όχι να κάνουμε όνειρα θερινής νυκτός , αλλά ενημερώνουμε κάθε ψηφοφόρο απέχοντα και μη απέχοντα από τις εκλογικές διαδικασίες , ότι κάθε προσπάθεια αλλαγής απαιτεί συλλογικότητα.
Επομένως δεν απομένει παρά κάθε ψηφοφόρος της αποχής να κάνει ένα δικό του πλαίσιο πολιτικών αρχών και αξιών, πέρα και έξω από τα ταριχευμένα διεφθαρμένα καθημερινά πολιτικά πλαίσια δεξιά αριστερά κ.τ.λ., και στη συνέχεια με το δικό του πολιτικό πλαίσιο αρχών αξιών να αναζητήσει συλλογικότητα από τους συνανθρώπους του με ασφαλιστικές δικλίδες .
Κάνοντας αυτή την πρώτη κίνηση αρχίζει ο κάθε ένας ψηφοφόρος της αποχής, από το απροσδιόριστο της αποχής να επικοινωνεί με τους συνανθρώπους συγκεκριμένα πλέον και εκ του ασφαλούς.
Με την επικοινωνία και μάλιστα με ακαδημαϊκή ελευθερία βγαίνουμε από την απομόνωση και μυστικοπάθεια αρχίζοντας να χτίζουμε την δημοκρατία εκ του ασφαλούς.
Στο σημείο αυτό υπάρχει μια λεπτομέρεια συμπεριφοράς κατά την επικοινωνία . Το ατομικό, προσωπικό πλαίσιο πολιτικών αρχών και αξιών , όταν τίθεται σε δημόσιο διάλογο αποκτά αμέσως δημόσιο χαρακτήρα και υφίσταται την βάναυσο της κριτικής , χωρίς να μειώνεται το πρόσωπο του κομιστή του πολιτικού Πλαισίου, δηλαδή δημιουργούνται σχέσεις μαθητού δασκάλου, μαθητές όλοι μας , δάσκαλος ο δημόσιος διάλογος.
Όλοι μας μαθητές όλοι μας δάσκαλοι , αρχικές διαδικασίες συνάθροισης ανθρώπων.
Η πλούσια Ελληνική παράδοση διαχρονικά διδάσκει : Πάτησε το αυγό και έφθασε στον ουρανό. Φαινόμενα αυθαιρεσίας, υπεροψίας, εγωισμών αντιμετωπίζονται με τα συγκριτικά στοιχεία αληθείας του παρελθόντος και του παρόντος.
Κατά την γνώμη μας, ως αρχή περιγράψαμε το πλαίσιο συμπεριφορών δημιουργίας νέας πολιτικής παράταξης με πολιτικό έμβλημα την αποχή. Από όσα γνωρίζουμε είναι η πρώτη έκδοση μεθόδου, τρόπου συμπεριφορών για την δημιουργία νέας πολιτικής παράταξης εκ του ασφαλούς.
Η επιτυχία της νέας μεθόδου δημιουργίας νέας πολιτικής παράταξης , εξαρτάται από τον βαθμό επικοινωνίας .
Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι ζούμε σε μια εποχή λογοκρισίας, δημαγωγίας , προπαγάνδας με ηλεκτρονικά μέσα . Επομένως αναλογιστείτε από μόνοι σας τι βαθμό επικοινωνίας έχουμε μόνο από το διαδίκτυο .
Εμείς θα κρατήσουμε ζωντανή την επιθυμία δημιουργίας νέου κόμματος με πολιτικό έμβλημα την αποχή, αλλά θα περιμένουμε και τις αντιδράσεις όλων όσων έλαβαν γνώση του παρόντος από το διαδίκτυο.

Ο Συγγραφέας

Stefanos Zintovas

Add Comment

Από Stefanos Zintovas
YouTube