Κ Ο Μ Μ Α Α Π Ο Χ Η Σ. Π Ω Σ ;

Κ

Έχουμε την ακαδημαϊκή ελευθερία, ελευθερία σκέψης, ελευθερία έκφρασης, ελευθερία διδασκαλίας , κατοχυρωμένα στο Ελληνικό σύνταγμα άρθρο 16.
Με αυτά τα δικαιώματα και υποχρεώσεις ασχολούμαστε με την πολιτική παρά την ισχυρή λογοκρισία, δημαγωγία, προπαγάνδα. Σε προηγούμενο βίντεο ασχοληθήκαμε με την ίδρυση νέας πολιτικής παράταξης με έμβλημα την αποχή.
Αναφερθήκαμε κατά το παρελθόν στις αναγκαίες και ικανές συνθήκες που πρέπει να προσεγγίσουμε για να στηθεί η νέα πολιτική παράταξη με έμβλημα την αποχή . Υπάρχουν δυσκολίες στις κοινωνικές συνήθειες των ανθρώπων.
Με την επικρατούσα κομματική μισαλλοδοξία στην Ελλάδα, από τον μεσοπόλεμο και μετά , δηλαδή μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο , δύσκολα αλά όχι ακατόρθωτο να ευδοκιμήσει, να αναπτυχθεί νέα πολιτική παράταξη έξω από το κατεστημένο πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα.
Ο σχηματισμός νέας πολιτικής παράταξης με έμβλημα την αποχή, ίσως να είναι ο κρυφός καημός, ο πόθος κάθε απέχοντος από τις εκλογικές διαδικασίες . Το πώς όμως αυτός ο κρυφός καημός ο πόθος κάθε απέχοντος από τις εκλογικές διαδικασίες, θα μεταμορφωθεί σε οργανωμένη Λαϊκή οργή κατά του τρισάθλιου διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, είναι το αναζητούμενο. Η αναζήτηση δημιουργίας νέου πολιτικού φορέα με έμβλημα την αποχή, είναι πολύπλοκος.
Κατ αρχήν ποιοι εναντιώνονται στην ίδρυση νέου πολιτικού φορέα με έμβλημα την αποχή, είναι ίδια κατεστημένη εξουσία της οποίας τα επιτελεία της λογοκρισίας, της δημαγωγίας και της προπαγάνδας δεν κατέθεσαν ποτέ τα όπλα.
Και αν η λογοκρισία, η δημαγωγία και η προπαγάνδα δεν κατέθεσαν ποτέ τα όπλα, ο Ελληνικός Λαός πάντα ανησυχούσε, ανησυχεί και προβληματίζεται για το καλύτερο μέλλον.
Πως όμως θα πετύχει ο Λαός τον στόχο του ;
Ας αναλύσουμε τις λειτουργίες , τις δομές και το βάθρο του Ελληνικού κοινοβουλίου. Αμέσως γεννάται το ερώτημα : υφίσταται ακαδημαϊκή ελευθερία ; στο Ελληνικό κοινοβούλιο ; ελευθερία σκέψης, ελευθερία έκφρασης, ελευθερία διδασκαλίας ;
Και δεν είναι αν υφίσταται η ακαδημαϊκή ελευθερία στο Ελληνικό κοινοβούλιο, αλλά αν προστατεύεται ; Ούτε υφίσταται, ούτε προστατεύεται η ακαδημαϊκή ελευθερία στο Ελληνικό κοινοβούλιο. Επομένως η κρατούσα κατάσταση στο Ελληνικό κοινοβούλιο είναι κατάντημα της διαπλοκής, της συναλλαγής, της εξαγοράς συνειδήσεων, της διαφθοράς και ας μη καμαρώνουν όλοι οι παράγοντες του Ελληνικού κοινοβουλίου ως γύφτικα σκεπάρνια, όπως διδάσκει η πλούσια Ελληνική παράδοση.
Αν κάποιο αφεντικό της κόλασης, όπου κόλαση είναι η σκληρή Ελληνική πραγματικότητα του ελληνικού Λαού, εμφανισθεί και καταθέσει ενώπιον του Ελληνικού κοινοβουλίου, όλα τα διαχρονικά πολιτικά σας εγκλήματα εις βάρος του Ελληνικού Λαού και σας δικάσει σύμφωνα με τις πολιτισμικές Ελληνικές καταβολές δεν γνωρίζουμε αν γλυτώσει την κρεμάλα.
Με όλα αυτά, όπως αντιλαμβάνεσθε δεν προχωρά τίποτα προς το καλύτερο για τον Ελληνικό Λαό. Η εξουσία όμως θησαυρίζει.
Εμείς όμως επιμένουμε να σκεπτόμαστε ελεύθερα, να εκφραζόμαστε ελεύθερα και να διδάσκουμε ελεύθερα.
Ο κάθε ένας που απείχε από τις εκλογικές διαδικασίες, να αξιολογήσει γιατί αποφάσισε ο ίδιος να απέχει από τις εκλογικές διαδικασίες και με αυτές τις προσωρινές απόψεις να αναζητεί φορέα έκφρασης ως αποχή , χωρίς να χαρακτηρίζει κανέναν, να αναμένει μια κάποια προσέγγιση και αυτή η προσπάθεια να γίνει ως χόμπι για μέλλουσες συνεργασίες. Δηλαδή θα πρέπει να διατηρήσουμε ζωντανό τον δημόσιο πολιτικό διάλογο της αποχής διότι η λογοκρισία, η δημαγωγία και η προπαγάνδα παραμονεύουν να διαδώσουν ευτελή διχαστικά διλλήματα.
Εδώ φθάσαμε στο σημείο που ξεκινήσαμε : Όλοι μαθητές όλοι δάσκαλοι, όπου δάσκαλος είναι η δημόσια παρουσίαση της νέας πολιτικής παράταξης με έμβλημα την αποχή.

Ο Συγγραφέας

Stefanos Zintovas

Add Comment

YouTube