ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΤΕ ;

Π

Απλό το ερώτημα, αλλά συνήθως απαντάται προσωπικά , παράδειγμα  με τον πεπόνα , τον σταφύλια κ.τ.λ. ή  αόριστα ιδεολογικά δεξιά, αριστερά κ.τ.λ.

Πολλά λέγονται και ακούγονται στο πεζοδρόμιο, στην καθημερινότητα για τους πολιτικούς και την πολιτική. Νομίζω ότι δεν αξίζουν  τον κόπο να καταγράψουμε αυτά που σέρνει ο Λαός  για τους πολιτικούς, την τοπική αυτοδιοίκηση και άλλους πόλους εξουσίας  και παραεξουσίας.

Η πλούσια Ελληνική παράδοση διδάσκει : Αφεντικό δεν είχα επιστάτες απέκτησα. Αυτό ας το ερμηνεύσει                 ο κάθε ένας όπως τον βολεύει.

Στην σκληρή Ελληνική πραγματικότητα επικρατεί η διαφωνία,  για την διαφορά της διαφωνίας μεταξύ των πολιτικών παρατάξεων όχι ως προς την κίνηση των θεσμών δηλαδή για την ουσία της πολιτικής, αλλά ως ατελέσφορο κουτσομπολιό.

Εμείς έχοντας αποστάσεις από  αυτούς που δεν αμφισβητούν τίποτα, ερευνήσαμε –   μελετήσαμε την διοίκηση και προτείνουμε προς εφαρμογή το συλλογικό σύστημα διοίκησης.

Για την υλοποίηση και εφαρμογή  της συλλογικότητας θα δημιουργήσουμε από την αρχή  υπουργείο συντονισμού. Όλες οι δραστηριότητες , όλες οι πολιτικές επιλογές μας, θα περνούν από το υπουργείο συντονισμού , με αποκλεισμό κάθε τσάρου της πολιτικής, κάθε αυταρχισμού των πολιτικών, κάθε ξερόλα, κάθε αυθαιρεσία.

Το υπουργείο συντονισμού θα συγκροτηθεί από συντονιστές των συγκριτικών στοιχείων αληθείας του παρελθόντος και του παρόντος, αποβλέποντας  στην εξομάλυνση   της λειτουργίας των θεσμών , της λειτουργίας των πολιτικών και παραπολιτικών.

Θεωρείται και είναι ο καλύτερος τρόπος, μέθοδος αναδιοργάνωσης  σωστής λειτουργίας της δημόσιας  διοίκησης και γενικά της Ελληνικής πολιτείας.

Για θέματα μείζονος σημασίας λειτουργίας των θεσμών, θα αναζητιέται η γνώμη του Λαού με δημοψηφίσματα  διότι τα αισθητήρια του Λαού είναι πάνω από όλα.

Έχοντας γνώση ότι τελευταία  τεχνοοικονομικά και χρηματιστηριακά Λόμπι  θεωρούν την Ελλάδα, την χώρα μας, την πατρίδα μας δεδομένη . Για να σπάσουν αυτά τα δεσμά της εξάρτησης απαιτείται συλλογική δράση με προσφυγή σε δημοψηφίσματα τα οποία θα αποτελούν και την βάση του συντάγματος, για να ελεγχθεί  και παταχθεί κάθε απόλυτη αυθαιρεσία των Λόμπι.

Ο μεγαλύτερος σύμμαχος του Υπουργείου συντονισμού θεωρείται και είναι ο Ελληνικός Λαός με τα συγκριτικά στοιχεία αληθείας του παρελθόντος και του παρόντος.

Ο δικηγόρος  του διαβόλου ως ανδρείκελο λέει ότι είναι πολύ δύσκολο έως ακατόρθωτο να συσταθεί και να λειτουργήσει υπουργείο συντονισμού.  Απαντάμε στο ανδρείκελο δικηγόρο του διαβόλου, ότι ναι είναι δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο. Είναι εύκολο αν επικρατήσουν τα συγκριτικά στοιχεία αληθείας του παρελθόντος και του παρόντος

Ο δικηγόρος του διαβόλου το θεωρεί πολύ δύσκολο και ακατόρθωτο, διότι τα οικονομικά Λόμπι θεωρούν την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι και φορολογικό παράδεισο, με ένα Ελληνικό Λαό φτωχοποιημένο από τα Λόμπι και τους πολιτικούς.

Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να εκφράζεται ο Ελληνικός Λαός  με δημοψηφίσματα.

Με αφορμή το συλλογικό σύστημα διοίκησης και διαχείρισης θα δοθεί τέλος στα μετά – νεότερα πολιτικά ανδρείκελα τα οποία  προσπαθούν να καθηλώσουν την Ελλάδα και τους Έλληνες στην φτωχοποίηση και τον διαμελισμό της Ελλάδος.

Δεν μένει παρά στις εκλογικές διαδικασίες να δοθεί η ευκαιρία στο νέο κόμμα βιώσιμο κράτος να εργασθεί με πίστη πάνω στην ελπίδα της βιωσιμότητας.

Το μεγαλύτερο εμπόδιο που θα πρέπει να ξεπεράσουμε είναι η έρπουσα κακομοιριά της κοινωνίας μας  στην οποία ασύστολα  εφαρμόζει  η διαχρονική εξουσία την καμουφλαρισμένη δημαγωγία  και το πολιτικό ψεύδος.  Και για αυτό δίνουμε μεγάλη σημασία στην εφαρμογή, δηλαδή διδασκαλία του άρθρου 16 του συντάγματος των  Ελλήνων περί ακαδημαϊκής ελευθερίας , δηλαδή ελευθερία σκέψης, έκφρασης, διδασκαλίας.

Ο Συγγραφέας

Stefanos Zintovas

Add Comment

Από Stefanos Zintovas
YouTube