Η ΚΛΕΠΤΟΜΑΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΠΑΑΡΕΝΕΡΓΕΙΣ

Η

Μιλάμε για διαφθορά με ελαφρά καρδία, δηλαδή, χωρίς βάρος συνειδήσεως, χωρίς τις θανατηφόρες παρενέργειες  στη λειτουργία της δημοκρατίας μας.

Η πλούσια Ελληνική παράδοση διδάσκει : Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι, εννοώντας, δηλώνοντας ότι η διαφθορά ξεκινάει από την εξουσία.

Μήπως ο Λαός μεταμορφώνεται ως κλεπταποδόχος  από την εξουσία ; Δηλαδή μήπως ο Λαός απολαμβάνει όσα περισσεύουν από καθ` όλα  παράνομη κλεπτομανία της εξουσίας ;

Η ως νόμιμη κλεπτομανία της εξουσίας συνίσταται από το πολιτικό ψέμα και την δημαγωγία  και μάλιστα από την γοητεία του πολιτικού  ψεύτη και την γοητεία του πολιτικού δημαγωγού και μάλιστα από την γοητεία του ψεύτη και την γοητεία του δημαγωγού, για να μη αποκαλύπτονται ενώπιον του Λαού.

Ήδη διαπιστώνοντας την κλεπτομανία της εξουσίας  το ερώτημα  που τίθεται επιτακτικά  προς συζήτηση είναι πως θα απαλλαγούμε από  αυτή την κλεπτομανία  η οποία φώλιασε στους θώκους της δημόσιας ζωής στην Ελλάδα.

Ερευνώντας το πρόβλημα  της κλεπτομανίας  καταγράψαμε  διάφορες αποσπασματικές  απόψεις, όπως για την λειτουργία των θεσμών  και για τις λειτουργίες της κοινωνίας.

Δεν αρκούν μόνο οι αποσπασματικές απόψεις αλλά απαιτούνται ολοκληρωμένες δράσεις και αναδράσεις δηλαδή έλεγχος αν εφαρμόζονται οι δράσεις, όπως π.χ. επιλογές, εκλογές, δημοσιότητα, ακαδημαϊκή ελευθερία, αλλαγή συμπεριφορών προς το κοινωνικά καλύτερο κ.τ.λ. .

Η κλεπτομανία  της εξουσίας στηρίζεται και τροφοδοτείται από την έρπουσα κακομοιριά της Ελληνικής κοινωνίας . Αυτή την σχέση εξάρτησης, εξουσίας και έρπουσα κακομοιριάς τη Ελληνικής κοινωνίας  την γνωρίζει πολύ καλά η εξουσία  και την φροντίζει υποβαθμίζοντας ολόκληρο το Ελληνικό σύστημα παιδείας.

Ένα παράδειγμα για να αντιληφθείτε πλήρως πως λειτουργεί η εξουσία, κάθε φορά που διεξάγονται εκλογές ως πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα.

Εξετάζουμε το σύστημα εκλογών τοπικής αυτοδιοίκησης, δηλαδή εκλογές στους δήμους, κοινότητες και περιφέρειες.

Το σύστημα των τοπικών εκλογών, δήμων και περιφερειών, αποτελείται από τους επίδοξους  τοπικούς άρχοντες  και τις τοπικές κοινωνίες με την έρπουσα κακομοιριά, φτώχεια ανέχεια, κ.τ.λ.  όλοι οι υποψήφιοι άρχοντες  αποβλέπουν στους  αδύναμους και φτωχούς ανθρώπους ως εύκολη λεία.

Οι υποψήφιοι άρχοντες των τοπικών κοινωνιών, για να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες  και αδυναμίες  της έρπουσας κοινωνικής κακομοιριάς, η πλούσια Ελληνική παράδοση διαχρονικά διδάσκει : …τάζουν λαγούς με πετραχήλια… .

Αυτά μέχρις εδώ  ως αφανείς δημόσιες διαδικασίες των εκλογών.

Ως  εμφανείς Δημόσιες εκλογικές διαδικασίες, επικρατούν οι ατελέσφορες συζητήσεις  επί στρογγυλών τραπεζών , κυρίως  των τηλεοράσεων, από όπου ακούμε ότι μας σερβίρουν και οι τηλεθεατές βγάζουν δεν βγάζουν  συμπέρασμα, θετικό ή αρνητικό.

Εμείς όταν αναφερόμαστε στο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα συμπεριλαμβάνονται και οι δήμοι και οι περιφέρειες, διότι όλοι διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα.

Εκείνο που απουσιάζει από τις ζωντανές παρουσιάσεις  των δήμων και περιφερειών, δηλαδή πόσα εισπράττουν  συνολικά από δημοτικά τέλη , δημοτικούς φόρους κ.τ.λ. και με ποιους  προϋπολογισμούς και απολογισμούς  τα διαχειρίζονται ;

Θεωρούμε ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα των δημοτών να γνωρίζουν τα συνολικά οικονομικά στοιχεία εσόδων και εξόδων  τουλάχιστον. Ακόμη περισσότερο θα πρέπει να γνωρίζουν οι δημότες διότι πλανώνται πάνω από τους δήμους και τις περιφέρειες μορφές και σκιές διαπλοκών.

Εμείς από χρόνια ρωτάμε σχετικά με τα οικονομικά  τους δήμους και τις περιφέρειες , ρωτήστε και εσείς τους αντίστοιχους υποψήφιους  σε δήμους και περιφέρειες  για να πάρετε τις όποιες απαντήσεις και ερμηνείες, διότι αν καταθέσουμε επί του παρόντος τις απαντήσεις και ερμηνείες που καταγράψαμε, ίσως θα μας αποκαλέσετε αιρετικούς.

Επίσης , ρωτήστε πόσοι από τους δημοσιογράφους και παρουσιαστές ανά την  Ελληνική επικράτεια  του προεκλογικού αγώνα  για την τοπική αυτοδιοίκηση  εξαντλούν τα οικονομικά προβλήματα της σκληρής Ελληνικής πραγματικότητας των δήμων και περιφερειών.

Αν κάποιος τολμήσει και αμφισβητήσει κάτι από την διεφθαρμένη σκληρή πραγματικότητα, αναζητώντας διέξοδο προς το καλύτερο υφίσταται λεκτικό αποκλεισμό.

Μετά την όποια αλλοτρίωση αρχών και αξιών Διοίκησης και διαχείρισης της τοπικής αυτοδιοίκησης  και της ψευδούς αποκέντρωσης,  απαιτούνται αναδόμηση των δομών και λειτουργιών   αυτών, διότι με την επικρατούσα αυθαιρεσία και διαφθορά η τοπική αυτοδιοίκηση και περιφέρειες οδεύουν από το κακό στο χειρότερο.

Ο Συγγραφέας

Stefanos Zintovas

Add Comment

Από Stefanos Zintovas
YouTube