Ζωοτεχνία 2019 Δ.Ε.Θ. και Αγροτικές Κινητοποιήσεις

Ζ

Χρόνια τώρα κρατούν αυτά τα αρώματα, ζωοτεχνία Δ.Ε.Θ. και αγροτικές κινητοποιήσεις.

Καμία λύση για τα αγροτικά προβλήματα, δηλαδή για τα προβλήματα παραγωγής γεωργικών προϊόντων  για προϊόντα ζωικής παραγωγής, για τα προβλήματα ποιότητας τροφίμων κ.τ.λ. στον πρωτογενή τομέα της Ελλάδος.

Για το τεράστιο πρόβλημα αναδιάρθρωσης  της Ελλάδος  και αναδιάρθρωσης  του πρωτογενούς τομέα  στην Ελλάδα , ουδείς πολιτικός , ουδείς ήρωας, ουδείς προδότης.

Εμείς δεν καταξιώνουμε κανέναν , ούτε κατηγορούμε κανέναν, είτε ήρωα είτε προδότη, αλλά προβληματιζόμαστε σοβαρά  για το γεγονός πως φθάσαμε  στα σημερινά αδιέξοδα , από που ξεκινήσαμε  και πως διαχειριστήκαμε  τους φυσικούς πόρους  μέχρι σήμερα.

Γεννιέται το ερώτημα μήπως οι πολιτικοί μας στην προσπάθειά τους να επιλύσουν μικρότερα κοινωνικά προβλήματα , δημιουργούσαν μεγαλύτερα ;

Αν συνέβη αυτό ως γεγονός τότε οι επιστήμονες και συγκεκριμένα  των γεωτεχνικών σχολών  των πανεπιστημίων , αδρανοποιήθηκαν  έναντι της επιστήμης, έναντι της Ακαδημαϊκής Ελευθερίας.

Στον απόηχο της ιστορίας αειμνήστου καθηγητού της Δασολογικής σχολής του Α.Π.Θ. : σπίτι μου πηγαίνω και δεν προβιβάζω φοιτητή που δεν γνωρίζει το αντικείμενο της επιστήμης. Δεν φταίνε σε τίποτα οι μέλλουσες γενεές να υποστούν τις αδυναμίες κανενός.

Η ακαδημαϊκή ελευθερία, λέξεις κλειδιά, είναι στο άρθρο 16 του Ελληνικού συντάγματος, αλλά κανείς δεν διδάσκει στην Ελληνική κοινωνία τα δικαιώματά της δηλαδή η ακαδημαϊκή  ελευθερία σημαίνει ελευθερία σκέψης, έκφρασης, διδασκαλίας, λειτουργίας, εφαρμογών.

Διδάσκεται η ακαδημαϊκή ελευθερί8α  αλλά ίσως χωρίς εφαρμογές αόριστα, αλλά το κυριότερο είναι ότι ούτε αναζητείται η ακαδημαϊκή ελευθερία.

Η μη αναζήτηση της ακαδημαϊκής ελευθερίας είναι ο κυριότερος παράγοντας υποβάθμισης της διαχείρισης των φυσικών πόρων  στην Ελλάδα. Ακόμα και σήμερα δεν υπάρχει συνολική καταγραφή των καλών και υποβαθμισμένων ποιοτικά προϊόντων του φυσικού περιβάλλοντος.

Η λύση βρίσκεται στην ανανέωση της πλούσιας Ελληνικής παράδοσης και συγκεκριμένα η για τον πρωτογενή τομέα η λύση βρίσκεται στην πολυλειτουργικότητα  του πρωτογενούς τομέα , στην πολυλειτουργικότητα της κοινωνίας.

Η πολυλειτουργικότητα είναι το αντίθετο των μονόπλευρων μονοκαλλιεργειών που επιβλήθηκαν αθόρυβα στην Ελλάδα από τον μεσοπόλεμο και μετά.

Η πολυλειτοτυργικότητα  είναι λέξη κλειδί, εκφράζει την αρμονική διαχείριση των φυσικών πόρων, από την κοινωνία  για την κοινωνία.

Για να έχουμε την δυνατότητα εφαρμογής των ευεργετημάτων  της πολυλειτουργικότητας, της γεωργίας, της κτηνοτροφίας,  του περιβάλλοντος και της κοινωνίας , θα πρέπει να αναδιαρθρωθούν οι δομές  και οι λειτουργίες  της δημόσιας διοίκησης των γεωτεχνικών κλάδων και η παιδεία αυτών.

Δηλαδή θα πρέπει να διδάσκονται και να εφαρμόζουν τις βασικές αρχές  διαχείρισης των φυσικών πόρων, όπως η αρχή της αειζωίας,  η αρχή της αειφορίας, ή αρχή της βιωσιμότητας,  κ.τ.λ.  άλλων αρχών και όχι μονόπλευρα  το οικονομικότερο, το φθηνότερο, χωρίς όρια.

Πολλοί το θεωρούν  ακατόρθωτο, αλλά αυτοί ποτέ δεν αναζήτησαν θεσμικό διέξοδο  από τα μονομερή οικονομικά  αδιέξοδα που συνεχώς αυξάνονται στην Ελλάδα.

Είναι απλά τα πράγματα αρκεί να προσπαθήσουμε όλοι να ανασυνταχθούμε προς το καλύτερο.

Επί του παρόντος είναι αδύνατον να σας μεταφέρω από αυτό το βήμα  την εμπειρία μιας ζωής διαχείρισης των φυσικών πόρων  με τις αρχές και αξίες της αειζωίας, της αειφορίας , της βιωσιμότητας, κατά χώρο και χρόνο τάξη,

Στην ιστοσελίδα www.elziforest.gr  και στο λογαριασμό YouTube stefanos Zintzovas υπάρχουν πάρα πολλά θεσμικά διέξοδα  αλλαγής του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος.

Δεν μένει παρά οι αγρότες κ.τ.λ., να υιοθετήσουν τα θεσμικά  διέξοδα σε κάθε κινητοποίηση τουλάχιστον να ανοίξουν τα στόματα των δημοσιγράφων.

Ο Συγγραφέας

Stefanos Zintovas

Add Comment

Από Stefanos Zintovas
YouTube