Η πλούσια Ελληνική παράδοση διαχρονικά διδάσκει : Όπου ευημερούν οι αριθμοί δυστυχούν οι άνθρωποι. Εκατομμύρια χρημάτων, οικονομικών επενδύσεων, οικονομικών προγραμμάτων και ανυπολόγιστη ευημερία αλλά πάντα η δυστυχία των ανθρώπων περισσεύει.
Στην Ελλάδα κάθε προεκλογική περίοδος κατακλύζεται χωρίς συγκριτικά στοιχεία αληθείας του παρελθόντος και του παρόντος, από πολιτικά πανηγύρια, από πολιτικές φιέστες , από ρουσφετολογία, από παροχολογία και αρκετά κουτσομπολιά .
Ο Ελληνικός λαός αποχαυνωμένος από την λογοκρισία , από την δημαγωγία, από την προπαγάνδα καθίσταται αδύναμος να ξεχωρίσει την αλήθεια από το ψέμα, το καλό από το κακό.
Η λειτουργία των θεσμών της Ελλάδος συγκροτούν την πολιτική.
Προεκλογικά καμία αναφορά για την λειτουργία των θεσμών της Ελλάδος.
Δεδομένο όλο αυτό το προεκλογικό καθεστώς οι πολιτικές εκλογές της Ελλάδος κάθε άλλο χαρακτήρα έχουν παρά καθαρτήριο χαρακτήρα.
Στην Ελλάδα πολιτικοί ως ατάλαντοι απατεώνες κατακλύζουν κάθε προεκλογικό περιβάλλον.
Οι εκλογές στην Ελλάδα είναι καθαρτήριο για την πολιτική ; ή αν οι εκλογές δεν είναι καθαρτήριο για την πολιτική τότε τι είναι ;
Ως νέα πολιτική παράταξη και ως νέο πολιτικό κόμμα ‘’Βιώσιμο Κράτος’’, μετά από σκέψη, έρευνα για εκλογικές διαδικασίες στην Ελλάδα διαπιστώνουμε αυτό που διαχρονικά διδάσκει η πλούσια Ελληνική παράδοση : Στην Ελληνική πολιτική επικρατούν …Σόδομα και Γόμορρα… .
Παράγοντες που συνέβαλλαν στο κατάντημα της Ελληνικής πολιτικής Σόδομα και Γόμορρα, συμπεριλαμβάνονται η λογοκρισία, η δημαγωγία, η προπαγάνδα, η ρουσφετολογία, η κινδυνολογία , ο εκβιασμός κ.τ.λ. προπαγανδιστικές ανεδαφικές διακηρύξεις .
Το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα καθίσταται αδύνατο να προκαλέσει από μόνο του κάθαρση από την επικρατούσα καθολική διαπλοκή και διαφθορά.
Το πρόβλημα πολιτικής κάθαρσης μετατοπίζεται στο εκλογικό σώμα της Ελλάδος.
Τα τελευταία το εκλογικό σώμα της Ελλάδος αντιδρώντας στην διαπλοκή, στην διαφθορά , στην παρακμή, διασπάσθηκε σε δύο κατηγορίες , σε αυτούς που συμμετέχουν στις εκλογικές διαδικασίες 40% του συνόλου του εκλογικού σώματος μειοψηφικά και σε αυτούς που απέχουν από τις εκλογικές διαδικασίες 60% του συνόλου του εκλογικού σώματος , πλειοψηφικά, διότι η αποχή από τις εκλογικές διαδικασίες είναι πολιτική πράξη.
Το ποσοστό 40% του συνόλου
ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΘΑΡΤΗΡΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
Ο